Detta måste du tänka på när du väljer färg!

Du är full av förväntan, men med stänkande färg eller droppande penslarna kan förstöra ytan. Sanningen kommer ofta först fram efter att färgen har torkat, eftersom väggen kan ha streck eller den gamla färgen fortfarande kan komma igenom på platser.

Det finns många orsaker till detta och andra brister. Om du vill måla ordentligt bör du å ena sidan använda bra väggfärg och behärska den rätta tekniken, men också veta vad du bör beakta när du applicerar färgen. Följande guide ger de bästa tips.

MÅLA VÄGGAR I MALMÖ

Oavsett om du flyttar in i en ny lägenhet eller under renovering: om du vill spara pengar på tapetsering kan du använda en borste själv. Tyvärr inträffar olyckor här. Om till exempel färgen har börjat åka av, inte täcker ordentligt eller appliceras ojämnt, skulle många hobbyhantverkare vilja att en målare ska vara vid sin sida. Men detta behöver inte vara för att alla som vet vad som måste beaktas kan undvika misstag eller till och med snabbt korrigera vissa misstag.

ANVÄND BARA BRA FÄRG

Om du vill måla väggarna eller taket själv bör du använda bra färg. Detta garanterar att färgen har perfekt täckning. Dessutom får det en sprutskyddsformel så att väggfärgen är lätt att arbeta med. Att köpa billig färg kan visa sig vara ett stort misstag eftersom det vanligtvis inte täcker lika bra. Därför behövs mer färg eftersom flera lager måste appliceras. Detta ökar i sin tur mängden arbete. Vanligtvis kan du inte klara med ett lager färg. Med högkvalitativ färg är vanligtvis ett lager. Billig färg har ofta en blekare vit: oavsett hur ofta den är målad får väggen ofta inte en ljus vit, eftersom färgpigmenten som används helt enkelt är (för) billiga.

TÄNK PÅ DETTA NÄR DU APPLICERAR FÄRGEN

Förutom god väggfärg spelar även optimal förberedelse av ytan en avgörande roll. Så att färgen kan appliceras jämnt är det viktigt. Vissa förarbeten kan inte undvikas. Detta inkluderar optimal grundmålning. Det garanterar god applicering av efterföljande beläggningar. Eftersom gipsskador, hål eller annan ojämnhet vanligtvis inte kan döljas med färgen måste de fyllas och slipas innan du målar. Ytan ska vara torr, ren och fri från smuts eller fett. När du applicerar färgen är det viktigt att behärska rätt teknik. Mjuka gipsade och icke slipade väggar samt bra stickande Wally-tapeter kan fungera bra. I andra fall krävs vanligtvis en grundfärg eller måste gamla tapeter tas bort. Ibland är det till och med nödvändigt att byta ut gipsen. Valet av rätt verktyg som högkvalitativa borstar, rollers och murslevar är också mycket användbart. Naturligtvis bör tillverkarens information om produkten med avseende på konsumtionsvärden och torktider iakttas.

SLUTSATS

Färg av hög kvalitet är den viktigaste grunden när du målar väggarna. Det sparar arbete och tid och ser oftast bättre ut. Väggarnas eller takens yta är ett annat avgörande kriterium: det avgör om det är möjligt att börja måla direkt eller om det är nödvändigt att göra olika förberedelser först.

Kontakta oss för rådgivning eller för att boka in ett möte för att planera dina målarplaner. Vi är den självklara målaren i Malmö!