Hur undviker du färglukt i barnrummet?

Är det dags att måla och dekorera barnets rum? Innan du vidtar åtgärder är det bäst att läsa våra tips och tricks för att undvika obehaglig färglukt i barnrummet och för att uppnå ett vackert babysäkert resultat.

Att måla i barnrummet är ganska roligt med möjligheten att kärleksfullt täcka över din lillas väggar. Som förälder vill du naturligtvis att alla obehagliga lukter och eventuella faror från färgen ska ha försvunnit helt innan du lägger din lilla i sömn i rummet.

Vattenbaserad färg

Tveka inte och välj en vattenbaserad färg som ett säkrare alternativ. Tidigare var oljebaserade eller lösningsmedelsbaserade färger att föredra och hävdade att de härdar snabbare och ger bättre täckning. Under torkning flyter dock lösningsmedel ut från färgen och lämnar en stark färglukt.
Under de senaste åren har vattenbaserade färger genomgått en enorm utveckling. De är nu mycket mer hållbara, botar snabbare och täcker bättre med mycket mindre otäck färglukt efter målning. Inte konstigt att detta nu är den absolut mest populära färgen bland målare.

Hur ventilerar du barnets rum efter målning?

Ju snabbare, desto bättre är den allmänna regeln här. Öppna alla fönster och dörrar direkt efter målning (betoning på EFTER och inte under, annars torkar färgen för snabbt). Om du omedelbart glömmer att öppna allt för att ventilera, kommer lukten att förbli i färgen och det kan ta dagar till veckor innan lukten är helt borta.

Måla barnmöbler

Kan jag måla träleksaker?
Detta är tillåtet om du använder en vattenbaserad färg som fäster bra på ytan (så att färgen inte flagnar av). Låt färgen torka i ett välventilerat område och låt inte ditt barn leka med den första veckan efter målning. Tvätta leksaken några gånger med ljummet vatten före användning. Detsamma gäller målning av träsängar.

Mamma målar

Om du är gravid vill du naturligtvis undvika att andas in den ohälsosamma färglukten så mycket som möjligt. Det finns specialverktyg och masker för varje doft, färg, metod eller applikation.

Behöver du hjälp med målningen? Kontakta oss som din målare i Malmö, vi kan antingen komma för en inspektion av det som ska målas eller så anger du måtten över telefon så ger vi dig en kostnadsfri offert utan någon som helst bindning. Vi har mängder med nöjda kunder, vi ser fram emot att höra ifrån dig!