RÄTT FASADFÄRGER

Den vanligaste varianten för fasaddesign är att färga gipsytan. En tilltalande yttervägg skapas inte genom att helt enkelt måla den. Harmoni och meningsfullhet uppnås endast genom ett smart val av färger, eleganta fönsterramar eller stuckaturer över fönster och dörrar . Samspelet mellan yta, struktur, färg, ljus och skugga gör fasaden livlig och individuell.

FÖRBEREDELSE OCH FÄRGVAL

Innan du målar fasaden är det viktigt att kontrollera och förbereda underlaget och välja rätt färg. Olika toner finns tillgängliga och varje färg har olika egenskaper och användningsområden. Exempelvis är silikatfärger mycket populära och särskilt lämpliga för mineraliska underlag såsom cement och kalkplåster eller tegel och kalksandsten. De som väljer silikatfärger belönas med en andningsbar vägg som naturligt skyddar mot alger och svampar. Positiva aspekter av fasadfärger är det stora användningsområdet och den mycket goda vidhäftningen. Förutom mineralunderlag kan du också använda denna fasadfärg för att måla över alla bärande gamla beläggningar.

RÄTT FÄRG FÖR VARJE STIL

Arkitektur och fasadfärg är oöverskådligt kopplade. Färgen fungerar inte bara som ett designelement, det tar också viktiga skyddsfunktioner. Välj alltid en högkvalitativ och framför allt miljövänlig fasadfärg som uppfyller alla dina tekniska och estetiska krav. Ny generation fasadfärger har två huvuduppgifter: utseende och skydd. Om du planerar en ny fasadmålning, inte bara behöver du oroa dig för färgen, du bör också ta hänsyn till miljön. Jämfört med väggfärgen i interiören ställs mycket högre krav på fasadfärg. Du vill se till att din fasad ser välvårdad ut i många år, trots allt är det husets telefonkort. Fasaden är också husets skyddssköld och måste kunna upprätthålla sin effekt kontinuerligt.

BLI INTE FIXERAD VID PRISET

Dyrt är lika bra, särskilt när det gäller fasadfärger. Det finns definitivt billiga färger som fortfarande är av hög kvalitet och som uppfyller dina krav för en kvalitetsfärg. När det gäller miljöskydd, hållbarhet och skydd mot alger och svampar bör du alltid välja en fasadfärg som är väderbeständig, andas, genomtränglig för vattenånga, lågspänning, motståndskraftig mot regn, lösningsmedelsfri, tålig för slitage och UV-beständig.

FÄRGGLADA HUS

En trend mot starka färger märks när du väljer färger. En vit fasad är fortfarande en klassiker, men många husägare tenderar alltmer mot färger som gul, aprikos, turkos eller mintgrön. Vilken fasadfärg du äntligen väljer beror inte bara på trender utan också starkt av din personliga smak. Fel i färgval kan undvikas; ta dig tid och få råd från en specialist. Mycket ljusa färger eller ett slarvigt valt färgbelägg kommer inte längre att glädja dig med tiden. Färgade dekorativa element är attraktiva, men bara om de inte är överdrivna och för stora.

Kontakta oss för gratis rådgivning och vi kan även måla din byggnad i Malmö och omgivande område!